Het Zandkasteel in Zuid Oost

ZOJazz Stage

Het nieuwe Jazzpodium  van Amsterdam in Zuidoost

Wat is het ZOJazz Stage?
Het ZOJazz Stage is hét toekomstig nieuwe Jazz en wereldmuziekpodium met repetitiehuis vanuit Amsterdam-Zuidoost voor heel Amsterdam, Nederland en de wereld in het Zandkasteel midden in de Amsterdamse Poort! Een plek waar gerenommeerde en upcoming Jazz en wereldmusici kunnen repeteren, co-creëren en performen voor hun publiek.

Daarnaast biedt het ZOJazz Stage jonge muziekprofessionals de ruimte om te netwerken, zichzelf te ontwikkelen en hun werk te showcasen. Natuurlijk is het de plek bij uitstek waar Jazzminnend Zuidoost, Amsterdammers en de rest van wereld kan komen genieten van onze sound of the city & more in het ZOJazz Stage.

De ontwikkeling van het ZOJazz Stage
Met de hulp van maar liefst 204 donaties is er in 2022 bij de crowdfunding van Voor de Kunst - AFK- een bedrag van €20.115 opgehaald voor de realisatie van het ZOJazz Stage. Een fantastische start!
Op 8 juni 2024 zal deel 1 van het ZOJazz Stage, het repetitiehuis, haar deuren openen voor publiek. De verwachting is dat we eind 2024 volledig geopend zijn met het repetitiehuis en het Jazz & wereldmuziekpodium in Amsterdam-Zuidoost.
Dus houd deze website en onze socials in de gaten voor de laatste updates.

Het ZOJazz Stage komt tot stand door een samenwerking met Wonam, Zadelhoff , de gemeente Amsterdam en gemeente Amsterdam-Zuidoost.

Het ZOJazz Stage wordt ondersteund door het AFK, de VandenEnde Foundation, het Cultuurfonds en het VSB fonds.

Het ZOJazz Stage is aangesloten bij de VNJJ.

ZOJazz Stage

Het bestuur

KYRA-MAY VAN HOOF | Voorzitter
Fako kluiving | Secretaris
SIOMARA SPALBURG DE GETROUWE | Penningmeester
DEBORAH CARTER | Raad van Advies

Het team

GRAZIËLLA HUNSEL RIVERO
| Directeur
WIJNAND HOLLANDER | Zakelijk leider
DORIEN GROENEVELD | Officemanager & productiemanager

ZOJazz Stage,
een initiatief van Graziëlla Hunsel Rivero

Graziëlla Hunsel Rivero is Jazzvocalist en ondernemer. Al 8 jaar heeft zij haar eigen live Jazzevent met dinner en drinks in Zuidoost: de ZOJazz Lounge. Vijf jaar geleden is zij haar eigen bedrijf ZOGrace Creative Agency begonnen.

Ze creëert, entertaint, organiseert en produceert verschillende soorten evenementen waar verschillende groepen in haar deel van Amsterdam en vanuit andere plaatsen samenwerken en samen groeien in de stad van de toekomst.

2024

ZOJazz Stage
Pop-Up
Concerten

Vanaf zondag 10 september 2023 klinkt er Jazz op het Theaterplein in het Zandkasteel.
Jazzartiesten vanuit Zuidoost zullen tot en met april 2024 prachtige concerten, jamsessions en comedynights geven om alvast de muzikale toon en meer te zetten voor de toekomstige sfeer van het ZOJazz Stage.
Bekijk onze agenda voor alle concerten.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2024

ZOJazz Stage
Updates

Nieuwe samenwerkingspartners
Met heel veel trots kunnen wij meedelen dat het ZOJazz Stage dit jaar de ondersteuning krijgt van de volgende fondsen:

1. VandenEnde Foundation
2.VSB fonds
3. AFK
4. Cultuurfonds

Verbouwing repetitiehuis
Drie weken geleden is de verbouwing van het repetitiehuis begonnen en de bedoeling is dat dit deel van het ZOJazz Stage op zaterdag 8 juni haar deuren voor publiek zal openen.
Via de nieuwsbrief zullen de updates over dit deel van de verbouwing gedeeld worden.


ZOJazz Stage Extra programma
Het Extra programma van het ZOJazz Stage is een verbredingsprogramma voor musici, vocalisten en componisten die een extra stap willen zetten binnen hun eigen ontwikkeling.

Jazzvocaliste Deborah J. Carter, saxofonist Anthony Lubbers en pianiste/ docente Jina Sumedi zijn de drijvende kracht achter het extra aanbod.  

Het ZOJazz Stage Extra programma bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Masterclasses
2. Jazz tabletalks
3. Netwerkborrels
4. Jamsessions
5. Bandlessen Jazz en Pop

Vanaf 4 april 2024 zal er met verschillende onderdelen van het Extra programma worden gestart.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief‍

2024/ 2025

ZOJazz Stage
Repetitiehuis

REPETEER VANAF 8 JUNI BIJ ONS!
Het repetitiehuis van het ZOJazz Stage is een omgeving van 175 m2 waar zich 4 repetitieruimtes bevinden.

De repetitieruimtes van 10 m2, 25m2, 28 m2 en 30 m2 hebben een volledige backline. De kleinste ruimte is een akoestische ruimte waar er een piano staat.

Jullie zijn van dinsdag tot en met vrijdag van harte welkom van 09:00- 00:00 en op zaterdag en zondag van 09:00-21:00.

Het ZOJazz Stage hanteert een ochtend, middag en avondtarief. In het ZOJazz Stage repetitiehuis is het niet toegestaan om te roken of alcoholische dranken te nuttigen.

2024/ 2025

ZOJazz Stage
Podium

Het ZOJazz  Stage zal die bekende authentieke Cotton Club Jazz feel hebben waar er van goede concerten, dinner en drinks kan worden genoten in een combinatie van een podium en horeca.

Van donderdag tot en met zondag zal er programmering zijn op het ZOJazz Stage met een zeer divers aanbod bestaande uit lokaal, nationaal en internationale artiesten.

Bezoekers hebben de keuze om een lidmaatschap voor een jaar of losse kaarten aan te schaffen voor een selectie van de concerten. Binnenkort zal er op deze website meer informatie komen over de aanschaf van een lidmaatschap.